Angelgirl Fashion Show és a Capoeira Aerobik

Szerző: | 2012. 12 06. | | AKTUALITÁSOK, CAPOEIRA AEROBIK

Az Angelgirl Fashion Show lányait Czanik Balázs fitness edző készítette fel a versenyre…

„ Ilyenkor, mikor a lányok egy komoly megmérettetés előtt állnak, nagy hangsúlyt kell fektetni a testmozgásra és a táplálkozásra. Mindenki a maximumot szeretné nyújtani a színpadon, ezért is gondoltam egy igazán hatásos mozgásformára a lányok felkészítésénél.”

Ehhez a felkészítéshez  találta meg a tökéletes megoldást Czanik Balázs, napjaink egyik legismertebb fitness szakembere. A Capoeira aerobik Magyarországon Czanik által kifejlesztett brazil küzdősportból, a Capoeirából átvett táncos elemekkel bővített speciális aerobik stílus, mely egyre kedveltebbé válik a hazai viszonylatokban. A Capoeiráról, mint küzdősportról annyit mindenképpen tudni kell, hogy dél-amerikai rabszolgák alakították ki. Szerettek volna egy küzdősportot kifejleszteni, de mivel gazdáik nem engedték, kénytelenek voltak táncos elemeket alkalmazni, hogy leplezzék sportjukat. Tulajdonképpen ez a magyarázat arra, hogy a capoeira aerobik órákon találkozhatunk táncos, és küzdősportra jellemző gyakorlatokkal. A kettő ötvözése egy igen intenzív edzést eredményez. Balázs igyekezett a capoeira elemeit minél inkább leegyszerűsíteni, hogy az egészség megőrzése érdekében tökéletesen tudjuk alkalmazni ezt a mozgásformát.

A sajátos capoeira a gyakorlatokon, a lépéseken kívül leginkább abban különbözik a többi aerobik fajtától, hogy a hátizom mellett a combhajlítót, a haránthasizmot és a farizmot komplexen és sokkal jobban dolgoztatja meg. Egy edzéssel, akár 1000 kalóriát is elégethetünk.

Akik derekukról, csípőjükről szeretnének fogyni, vagy gyönyörűen kidolgozott has-, comb- és hátizmot szeretnének, azok nem fognak csalódni.

Már heti egy edzéssel is sokat tehetünk egészségünkért, de a legoptimálisabb a heti 3 alkalom lenne.

Helyszínnek a gyönyörű  LIGET WELLNESS adott otthont. A rendezvény mottója: “a természetes szépséget keressük”

Mindehhez pedig nagyban hozzájárul az a fajta edzés, amit Balázs évek óta megtestesít és képvisel…

Hozzászólások lezárva.